středa 1. srpna 2007

Jsem debil já nebo je debil den?

Dnes ráno jsem měl důležitou prezentaci nového internetového projektu, který jsem chtěl v naší firmě prosadit. Začátek v 9:00 přesně.


Do práce jezdím normálně na devátou a vstávám kolem 8:20 dnes jsem si přivstal abych byl v práci o něco dříve a měl ještě chvilku na přípravu. Jsem v zásadě člověk spolehlivý a na všechny domluvené schůzky se dostavuji minimálně 10-minut před stanoveným termínem. Už párkrát se mi stalo že jsem měl důležitou schůzku po ránu a zaspal jsem (asi tohle znáte všichni). Dneska se mi podařilo vylézt z postele přesně v 8:10 a v 8:30 jsem již seděl v autě směr práce. Jak si tak přemýšlím co vše musím udělat až přijedu do zaměstnání tak si jen tak matně vzpomínám že jsem nechal notebook doma, ručka, plyn otočka a mažu nazpět domu pro počítač (naštěstí bez jsem trasu projel bez ztracených bodů).


Vše dobře dopadlo do firmy jsem dojel těsně před 9:00 a stihl se ještě krátce připravit. Prezentace probíhala přesně podle mých představ. Vše jsem měl připraveno ve „výborném“ MS PowerPoint (o tom že si tenhle program dělá co chce budu vyprávět jindy), prezentace byla promítána projektorem na zeď místnosti. Prezentace se zúčastnila polovina firmy, včetně vedení. Po skončení prezentace došlo k otázkám, a v zápalu boje jak moc jsem chtěl prosadit svůj projekt jsem se snažil ukázat podobnou funkcionalitu na konkurenčním webu kde byla nutná registrace. Bohužel obraz na stěně není úplně nejostřejší tak jsem začal vpisovat user name do špatného políčka a po zmáčknutí klávesy TAB jsem se dostal zase na špatné místo kde jsem chtěl vyplnit heslo. Heslo jsem vyplnil ale místo ********** se objevilo moje heslo před celou firmou na zdi! Heslo které si pečlivě chráním protože ho mám již asi 6 let, heslo které nikdo nezná, heslo které mi odemyká více než 20 služeb od emailů po Ad-fox. A aby to ho nebylo málo tak to heslo není z slušnějších. V této firmě jsem nový a všichni mě mají za ohromného slušňáka (je fakt že je mi už 30 a trochu jsem se zklidnil a snažím se projevovat jen k pracovním věcem) ale heslo Mrdka12 je fakt dostalo :-(



A tak si říkám jsem debil já nebo je jen debil den?



Proč používat Linux